Volledig scherm
© Thinkstock

Huurdersverenigingen in Meierijstad werken samen

SCHIJNDEL - Huurdersbelangenverenigingen in de toekomstige fusiegemeente Meierijstad gaan intensief samenwerken.

Voor een fusie is het nog te vroeg, stelt bestuurslid Marcel Koolen van de Zelfstandige Huurdersvereniging Schijndel, die gekoppeld is aan woningbouwcorporatie Huis & Erf. "Zolang de woningbouwverenigingen in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel niet fuseren, hoeven wij ook niet te fuseren”, aldus Koolen.

Advies
Volgens hem is de samenwerking met Huis & Erf en de gemeente op dit moment ‘prima’. In het recent uitgebrachte rapport 'Woningbouwbeleid Meierijstad: Staat als een huis?!' adviseert de rekenkamercommissie de fuserende gemeenten om bij het opstellen van woonvisies ook de huurdersorganisaties, burgers, makelaars, projectontwikkelaars en andere instellingen nauw te betrekken. Dat gebeurt nu nog niet overal even goed.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad