Volledig scherm
Juryvoorzitter Yves de Boer neemt met andere leden van de jury van de Brabantse Stijlprijs een kijkje in het centrum van Zijtaart. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Klooster Zijtaart wint Brabantse Stijlprijs

ZIJTAART - De herontwikkeling van het Klooster in Zijtaart heeft maandag de Brabantse Stijlprijs gewonnen. Gedeputeerde Yves de Boer reikte de prijs tijdens het Festival Ruimtelijke Kwaliteit in Den Bosch uit. 

Andere genomineerd waren waren de Grote Markt in Bergen op Zoom, het Lukwelpark in Oosterhout en de Glazen Boerderij in Schijndel. De provincie heeft De Brabantse Stijlprijs in het leven geroepen. Deze is bedoeld voor openbare ruimten die herkenbaar Brabants zijn en op een Brabantse manier tot stand zijn gekomen. Met de prijs wil de provincie een impuls geven aan de ruimtelijke kwaliteit.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad