Volledig scherm
© Thinkstock

Mars wint eerste Deken van Miert Penning Veghel

VEGHEL - Een avond met veel ambiance, volop lekker eten en muziek in een fraai aangeklede Lambertuskerk in Veghel. En een prachtige prijs gemaakt door kunstenaar Aafke Steenhuis. Mars Veghel mocht vrijdagavond laat de allereerste Deken van Miert Penning in ontvangst nemen.

De vakjury, bestaande uit onder meer Wim van de Donk en René Bastiaanse, koos voor Mars vanwege het jarenlange sociaal-maatschappelijke en economische kansen die de multinational Veghel biedt. De zusters Franciscanessen kregen een erepenning voor de ziekenzorg en het onderwijs dat ze in Veghel hebben opgezet.

Door het houden van de gala-avond werd met een speciale veiling tevens geld ingezameld voor een verwen-zorgbus voor zorginstellingen in Veghel en geld voor het restauratiefonds. Symbolisch werd vrijdag de sleutel van het busje al uitgereikt en ook een troffel aan het restauratiefonds. De daadwerkelijk opgehaalde bedragen worden later bekend gemaakt.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad