Volledig scherm
Meester Ad Pennings neemt na 40 jaar afscheid van de basisschool in Boerdonk. © Roy van der Lee/BD

Meester Ad trekt na 40 jaar de klasdeur dicht in Boerdonk

BOERDONK - Na vier decennia houdt meester Ad Pennings het voor gezien op basisschool Sint Nicolaas in Boerdonk. In al die jaren heeft hij zowat het hele dorp in de klas gehad.

„Vaak zie ik aan het kopje meteen wie de ouders zijn”, vertelt Pennings trots. „Ik schat bij driekwart van de nieuwe kinderen die hier op school komen. Dat krijg je met zo’n kleine maar hechte gemeenschap.” En dat heeft grote voordelen, vindt de leerkracht. Zo weet hij meestal al op voorhand of een kind sterk is in taal of juist in rekenen.

Monument en vaderfiguur
De afgelopen dagen stonden voor Pennings bol van de verrassingen. Kinderen hebben de hele school versierd met portretten van hun leraar. En woensdag schudde hij talloze handen op een receptie in het schoolgebouw. De één noemde hem daar een monument, de ander een vaderfiguur voor het hele dorp. Ja, dat doet wel wat met hem. De waardering en het respect voor zijn werk vindt hij prachtig. „Maar de omgang met de kinderen zal ik nog het meest missen, net als de regelmaat.”

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad