Volledig scherm
Borden van de gemeente Meierijstad zijn nog ingepakt. © Robèrt van Lith/BD

Meierijstad komt met eigen sociale dienst

VEGHEL - De sociale dienst in Veghel, tot nu toe verenigd in een gemeenschappelijke regeling en opgetuigd als Optimisd, gaat verdwijnen. De klanten aan het loket gaan er niets of bijna niets van merken, maar achter de schermen is het een hele verandering.

Boxtel en Sint-Michielsgestel gaan het zelf doen, met Haaren als afnemer van een aantal diensten. En zo gaan Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel samen verder per 1 januari met een eigen sociale dienst Meierijstad. Boekel en Bernheze nemen hier diensten af.

„De loketten blijven voor Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode goed beschikbaar in het stadhuis Veghel, het raadhuis in Rooi en bij ‘t Spectrum in Schijndel. De dienst krijgt 44 formatieplaatsen. Sint-Oedenrode had een eigen sociale dienst en gaat volledig op in die van Meierijstad”, zo zegt een woordvoerster van de gemeente Veghel.

Volg het laatste nieuws over Meierijstad op bd.nl/meierijstad.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad