Volledig scherm
Peter en Susan Beniers. © Jeroen Appels / Van Assendelft

Na bijna 150 jaar frisse wind door De Kokse Hoeve

GEMERT/ERP - Na een kleine anderhalve eeuw is horecagelegenheid De Kokse Hoeve tussen Erp en Gemert niet meer in handen van de familie Van den Boom. Lina en Wim, de vierde generatie, hebben de zaak dit voorjaar overgedragen aan ondernemers Peter en Susan Beniers.

Op de plek van De Kokse Hoeve aan de Aa is waarschijnlijk al ruim 400 jaar een vorm van horeca gevestigd. Sinds 1984 maakten Lina en Wim van den Boom er de dienst uit. Binnen de eigen familie werden geen opvolgers gevonden. Bij de Kokse Hoeve zijn onder meer een restaurant, terras en feestzalen te vinden.

Nieuwe look
Peter en Susan Beniers zijn nu al de eigenaren van restaurant De Traverse in Helmond. De landelijke ligging en gemoedelijk sfeer deed hen naar hun nieuwe stek trekken. In de eerste maanden na de overname hebben ze het restaurant al een nieuwe look gegeven. Het resultaat bevalt ook de oude eigenaren Wim en Lina van den Boom, die op de achtergrond nog een oogje in het zeil houden.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad