Volledig scherm
De boerderij van het voormalige Pieter Brueghelinstituut in Veghel toen het te koop stond. © Van Assendelft Fotografie

Nieuwe bestemming lege boerderij Pieter Brueghel in Veghel

VEGHEL - Het PieterBrueghelHuis heeft definitief een onderkomen. Het ontmoetingshuis voor kwetsbare burgers (onder meer mensen met Alzheimer) en hun mantelzorgers neemt binnenkort zijn intrek in de boerderij aan het Middegaal in Veghel, waar vroeger Instituut Pieter Brueghel gevestigd was. Dat pand stond al een tijd leeg en Veghel had het te koop gezet.

,,Het PieterBreughelHuis is een bruisende plek waar je geluk kunt halen en brengen en waar je door ontmoeting en uiteenlopende activiteiten een fijne tijd hebt", zo meldt de stichting die het huis opzet. Vrijdag worden de plannen voor het PieterBrueghelHuis verder toegelicht.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad