Volledig scherm

Nieuwe parochie Veghel heet parochie van H. Franciscus

VEGHEL - De nieuwe parochie in dorpen van de gemeente Veghel krijgt de heilige Franciscus als patroonheilige. Parochie van de H. Franciscus wordt de nieuwe naam.

De naam van de nieuwe parochie is een eerbetoon aan de zusters Franciscanessen van Veghel. Volgens diaken Van Bemmel hebben zij in de gemeente door hun inzet voor met name onderwijs en zorg zoveel verdiensten dat voor de naam Franciscus is gekozen.

Voor de vorming van de nieuwe parochie is een vertrouwenscommissie gevormd voor de samenstelling van een nieuw bestuur. Naar verwachting is de nieuwe parochie in de eerste helft van 2013 een feit.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad