Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuis aan de Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel. © Google Streetview

Nijmegenaar krijgt geen straf voor kraakpoging Bernhoven Veghel

VEGHEL – Een 30-jarige Nijmegenaar heeft geen straf gekregen voor een kraakpoging bij het voormalig ziekenhuis Bernhoven in Veghel.

De man zocht op 23 juni 2015 een nieuwe woning die hij kon kraken. Samen met een vriend ging hij naar Veghel om het voormalige ziekenhuis in gebruik te nemen. Hij wist niet dat het pand angstvallig in de gaten werd gehouden. De week voordat de twee mannen het gebouw binnendrongen, waren ook een stel inbrekers actief geweest.

Strafblad
De Nijmegenaar had al een behoorlijk strafblad. De rechter zag dat de man een paar maanden geleden nog moest voorkomen voor een aantal ernstiger feiten. Hij kreeg toen een gevangenisstraf van 100 dagen, waarvan 31 voorwaardelijk, en reclasseringstoezicht. De man heeft aangegeven zijn leven te willen beteren.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad