Volledig scherm
De tuin was tot voor kort overwoekerd, maar is inmiddels flink gesnoeid. © Domien van der Meijden/BD

Nog berg werk aan Veghels Bernhoven voor vluchtelingen

VEGHEL - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat het oude ziekenhuis Bernhoven in Veghel omtoveren tot een noodopvang voor 300 vluchtelingen. Uit een korte 'excursie' door het gebouw met Brenda Remmers, die locatiemanager wordt namens COA, blijkt dat er nog een berg werk te verzetten is.

„Toch zijn we dik tevreden met de vaart die er in zit. Over een paar weken komen de 300 bewoners.” Er moeten nog keukenblokken gezet worden, geschilderd en allerlei ruimten beneden worden ingericht voor medische hulp, Vluchtelingenwerk Nederland en computerruimten om te leren. De binnentuin is gesnoeid en biedt straks ruimte aan onder meer een kruidentuintje voor bewoners.

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchteling.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad