Volledig scherm
© Thinkstock

Onderonsje in Boerdonk over chocolade

BOERDONK – Henk Biemans komt op maandag 5 december tijdens het maandelijkse Onderonsje in Den Hazenpot in Boerendonk vertellen over het onderwerp chocolade.

Toen hij nog bij Mars werkte had Henk Biemans dagelijks met chocolade te maken. In het Onderonsje zal hij uitleggen waar en hoe cacaobonen geteeld, geoogst en verwerkt worden. De bezoekers krijgen te horen hoe het verwerkingsproces verloopt en welke producten er van gemaakt worden; zelfs de resten van de cacaobonen worden nog verwerkt. Aan chocolade worden ook gezonde eigenschappen toegeschreven, waar het voedingscentrum overigens kanttekeningen bij zet. Ook hieraan zal Henk Biemans aandacht besteden. De bezoekers krijgen volop de gelegenheid om mee te praten.

Het evenement begint om 10.00 uur, duurt tot 11.30 uur en is gratis toegankelijk. Den Hazenpot is gelegen aan de Pastoor van Schijndelstraat 37.

Meierijstad