Volledig scherm
Ies Keijzer.

Oud-burgemeester Ies Keijzer overleden

VEGHEL - Veghels oud-burgemeester Ies Keijzer is dinsdag op 79-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Oud-Beijerland. Hij was al langere tijd ernstig ziek. Keijzer wordt maandag begraven.

Ies Keijzer was 13 jaar burgemeester van Veghel (1985-1998). Daarna was hij een kleine 10 jaar waarnemend burgemeester van achtereenvolgend Vught, Aalburg, Ravenstein en Zundert.

Toen de Zeeuw Keijzer naar Veghel kwam, fronsten velen hun wenkbrauwen. De opvolger van Harrie van Weegen was als burgemeester van Benthuizen en Moerkapelle niet onbesproken gebleven. Hij liet er bijvoorbeeld twee wethouders en een aantal ambtenaren arresteren op verdenking van verduistering.

Het leidde uiteindelijk tot zijn vrijwillig gekozen vertrek als eerste burger van Benthuizen, al bleef hij nog een jaar aan in Moerkapelle. In 1978 vertrok hij naar Waalre en in 1985 volgde zijn benoeming in Veghel, waar hij tot aan zijn pensionering in november 1998 aanbleef. Veel Veghelaren zullen hem herinneren als een bruisende baas.

In het Brabants Dagblad van vrijdag 6 september een uitgebreide terugblik op het leven van Ies Keijzer.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad