Volledig scherm
© ThinkStock

Plan voor busverbinding naar industrieterrein De Dubbelen in Veghel

VEGHEL - Arriva, de provincie, de gemeente Veghel en het bedrijfsleven werken aan extra busverbinding naar industrieterrein De Dubbelen.

Een busje dat in de spits een paar keer per uur van de HOV-halte aan de Corridor en Rembrandtlaan naar bedrijventerrein De Dubbelen rijdt om werknemers naar bedrijven te brengen. En daar natuurlijk aan het einde van de werkdag weer ophaalt. Als het aan busvervoerder Arriva ligt, kan daarmee een proef gedaan worden in Veghel.

Het college van Veghel heeft wel oren naar de extra vervoersvorm. De verbindingen voor de bus zijn richting Eindhoven en Uden en Oss goed met de HOV-lijn. Maar dieper het industrieterrein op, laat dat nog erg te wensen over. Voor een goede doorstroming op alle wegen kan aanvullend busvervoer soelaas bieden, denkt het college.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad