Volledig scherm
Plastic afval gehangen aan palen in Veghel. © Harry van Rooijen

Plastic afval te vroeg op straat? Dat kost je 90 euro

VEGHEL - Zakken vol plastic afval worden in Veghel vaak al dagen voor de inzameldag aan palen gehangen. Vooral in het centrum, maar ook in de wijken bepalen zakken het straatbeeld. De gemeente Veghel is het zat en laat boa's vanaf nu bekeuringen van 90 euro uitdelen.

Sinds maart kunnen inwoners van Veghel plastic afval ophangen aan speciale kroonringen aan palen, om wegwaaien te voorkomen. De zakken kunnen op de avond voor de inzameling na 22.00 uur of op de dag van inzameling voor 7.30 uur worden opgehangen.

Zowel de gemeente als de centrummanager hebben geprobeerd bewoners duidelijk te maken dat het niet de bedoeling is om de zakken te vroeg aan de straat te hangen. Ze worden om de veertien dagen opgehaald en kunnen gratis gebracht worden naar de milieustraat. Volgens wethouder Annemieke van de Ven blijven zij dat 'op een positieve manier communiceren.'

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad