Volledig scherm
De wijk Bunderse Hoek gaat volgens het bouwplan aan de Udenseweg gebouwd worden. © Google Streetview

Reuring om bouwplan Bunderse Hoek in Veghel

VEGHEL - Het eerder afgewezen bouwplan Bunderse Hoek, pal naast de Udenseweg in Veghel, is opnieuw ingediend. Dat levert commotie op in de buurt.

Het lijkt erop dat buurtbewoners uit de omgeving van de Vossenweide, Bisamweide en Buitenweide zich schrap zetten om wederom naar de rechter te stappen. Terwijl de Raad van State de uitbreidingsplannen in 2015 nog naar de prullenbak verwees, brengt de gemeente het plan voor de bouw van nieuwe 97 woningen opnieuw in procedure.

Bezwaren
De buurtbewoners hebben onder meer bezwaren tegen de verkeersafwikkeling van de uitbreidingswijk, die veelal via bestaande wegen in de huidige ‘Weidestraten’ loopt. Een ander argument van de buurt is dat de gemeente er veel beter aan doet om eerst allerlei inbreidingslocaties vol te bouwen, voordat het buitengebied wordt opgeofferd.

Het bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage. De inspraaktermijn loopt af op 10 augustus.

  1. Legale hennepteelt op Erpse akker

    Legale hennepteelt op Erpse akker

    ERP - Voeder- of vezelhennep, want dat is wat op deze akker staat, is voorzichtig in opkomst, onder meer als ruwvoer voor koeien of geiten. Veehouders proberen het als alternatief voor mais of hooi. Maar het wordt bijvoorbeeld ook voor zogeheten biobased producten geteeld, producten met duurzame biomassa als grondststof. Het gewas staat er voor het eerste seizoen. „De plant kan wel drie tot 4,5 meter hoog worden”, zegt grondeigenaar en teler Paul Krol. 

Meierijstad