Volledig scherm
© Thinkstock

Startersmarktplaats Uden-Veghel-Schijndel krijgt 10.000 euro van gemeente Veghel

VEGHEL - Startersmarktplaats Uden-Veghel-Schijndel (SMP) heeft 10.000 euro bijdrage gekregen van de gemeente Veghel. Eerder deden Uden en Schijndel al een duit in het zakje van respectievelijk 10.000 euro en 5.000 euro. Het geld is bedoeld om voor dit jaar het werk van de SMP te doen.

De SMP biedt startende ondernemers hulp op talrijke gebieden om zo het slagen van de onderneming zo groot mogelijk te maken. SMP verschaft bijvoorbeeld aan starters allerlei bruikbare informatie bij het opzetten van een bedrijf, maar geeft daarnaast ook masterclasses en houdt ondernemerscafés waar starters elkaar kunnen leren kennen en kunnen netwerken. SMP biedt ook hulp bij het aanbieden van huisvesting en individuele begeleiding.

Eind 2015 hield de financiële ondersteuning vanuit de gemeenten Uden, Veghel en Schijndel op. Daarom vroeg SMP in 2016 opnieuw om ondersteuning. Dat is nu dus rond. Voor de jaren 2017 en 2018 zijn nog geen besluiten genomen. Pas in 2017 kan een nieuw college in Meierijstad beslissen of SMP ook dan weer kan rekenen op financiële steun.

Meierijstad