Volledig scherm
Plaatsing van de eerste tegel. © Henk van der Voort

Tegels herinneren aan historie Veghel en Erp

VEGHEL - De heemkundekringen Erthepe en Vehchele hebben de handen ineen geslagen om uiteindelijk ruim vijftig attentietegels te laten maken. Bij Vlas, Graan en Koffie is deze week de eerste tegel in de stoep gelegd met een beschrijving en afbeelding van de oude Botermarkt in Veghel.

Met de tegels willen Erthepe en Vehchele de historie van Veghel en Erp dichterbij de mensen brengen. Het ontwerp is van de Schijndelse architect Steven Woudstra. Bij de fusiegemeente Schijndel liggen al langer tegels in de stoep die de Schijndelse historie op deze bijzondere wijze kenbaar maakt.

Volgens beide heemkundekringen dragen de tegels bij aan het historisch besef, ook nadat Veghel, Rooi en Schijndel zijn opgegaan in Meierijstad.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad