Volledig scherm
De Rembrandtlaan in Veghel. © Google Streetview

Veghel bekijkt alternatieve verkeersoplossing Rembrandtlaan

VEGHEL - Opluchting bij de bewoners van de Rembrandtlaan en omgeving in Veghel. Alternatieven voor de ‘korte haak’ als verkeersoplossing worden onderzocht.

Veghel wil toch nog alternatieve verkeersoplossingen bekijken die bewoners van de Rembrandtlaan en omgeving als burgerinitiatief hebben ingebracht met hulp van de politieke partijen SP en TEL. Zij lieten een verkeersbureau twee ontwerpen maken met een andere verkeersafwikkeling rond de Taylorbrug. Die twee varianten maken een korte oprit vanaf de Rembrandtlaan naar die brug overbodig en verhogen volgens de bewoners de leefbaarheid en beperken de verkeersoverlast.

Korte haak
De huidige plannen waarbij Heijmans 224 woningen bouwt en die ‘korte haak’ wel maakt, geeft volgens de bewoners veel te veel overlast. De oude plannen komen terug op tafel als de nieuwe varianten niet haalbaar blijken.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad