Volledig scherm
Myriam Simons (links), Fer van Campen en wethouder Annemieke van de Ven knippen een lint door om de verkoop te bezegelen. © Peter van Erp/BD

Veghel verkoopt complex Pieter Brueghel aan stichting voor kwetsbare inwoners

VEGHEL - Ruim drie jaar stond de witte boerderij met achterliggend complex leeg en te koop. Het voormalige kunsteducatiecentrum Pieter Brueghel aan het Middegaal in Veghel krijgt nu nieuwe gebruikers.

Stichting PieterBrueghelHuis zal haar thuisbasis krijgen in het complex om er kwetsbare inwoners bij elkaar te brengen voor ontmoeting, ontspanning en activiteiten. ,,Dit pand is altijd een beetje van alle Veghelaren geweest. Wij zijn heel blij dat we het nu een beetje terug kunnen geven aan de mensen", beschrijft Fer van Campen namens de stichting.

Droom
Vorig jaar zomer klopten Myriam Simons en José de Boer bij de gemeente aan met hun 'droom' om in het leegstaande pand een ontmoetingscentrum te maken voor mensen die van zorg afhankelijk zijn en hun mantelzorgers. De gesprekken hierover verkeerden in een impasse, tot twee investeerders werden gevonden om het pand van de gemeente te kopen. Op verzoek van deze investeerders worden hun namen geheim gehouden.

Stichting PieterBrueghelHuis hoopt het eerste deel van het onderkomen op 1 februari te kunnen openstellen.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad