Volledig scherm
© Domien van der Meijden/BD

Veghel wil dat Meierijstad Faitrade Gemeente wordt

VEGHEL - Schijndel is al Fairtrade Gemeente, maar Sint-Oedenrode en Veghel zijn dat nog niet. Daar komt verandering in als het aan Peer Hurkmans uit Veghel ligt.

Onlangs trad Hurkmans toe tot het bestuur van de Wereldwinkel in Veghel. Hij hoopt dat in overleg met Rooi en Schijndel snel een Fairtrade Gemeente Meierijstad kan komen. “In maart volgt het eerste overleg. Dat moet de opmaat worden naar ‘Fairtrade Meierijstad’. Het is mooi als steeds meer winkels in je gemeente producten verkopen waarvoor de producenten uit derdewereldlanden een eerlijke prijs krijgen. Daar draait het bij fairtrade namelijk allemaal om”, zegt Hurkmans.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad