Volledig scherm
© PZC

Veghel-Zuid maakt zich druk om parkeerproblemen

VEGHEL - Bewoners in Veghel-Zuid maken zich druk over de toename van de parkeerproblemen in de wijk als daar nieuwe bouwplannen voor sociale woningen worden gerealiseerd.

Het gaat nu om drie concrete plannen bij de Vijfmaster/Microhal, Fransciscusschool en 't Anker. Daar moeten in totaal 46 woningen komen.

De buurtbewoners zeggen dat het nu al vaak 'knijpen' is met parkeren, maar zien bij de aanwas van nieuwe woningen niet genoeg extra parkeerplaatsen. Dus hebben ze hun ongerustheid bij woningcorporatie Area neergelegd en bij de gemeente Veghel. Beiden hebben nu huiswerk om te kijken wat daaraan gedaan kan worden.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad