Volledig scherm
De betonnen verkeersbrug is nog zeker enkele weken dicht. © Chris Ottens/BD

Veghelse politiek uit zorgen over nieuwe fietsbrug in Erp

ERP / KELDONK - De Veghelse politiek is bezorgd over de komst van een nieuwe fietsbrug in Erp, nu het beschikbare budget van 650.000 euro bijna volledig wordt opgeslokt door de nieuwe brug bij Hackerom in Keldonk. „De brug in Erp moet niet verloren gaan”, zegt CDA-raadslid Coen Hendriks.

Veghel gooide beide bruggen in februari vorig jaar dicht, nadat uit een keuring bleek dat er sprake was van een onveilige situatie. Ter vervanging kwamen er twee noodbruggen en werd later 650.000 euro beschikbaar gesteld voor twee nieuwe bruggen.

Nu blijkt dat de brug in Keldonk duurder uitvalt en de fietsbrug in Erp vooruit wordt geschoven, vrezen politieke partijen voor die laatste brug. „De fietsbrug moet niet verloren gaan in het tumult van de opstart van de gemeente Meierijstad”, zegt CDA-raadslid Coen Hendriks. „Dan zit er een nieuwe raad, die zomaar andere prioriteiten kan stellen.” Wethouder Annemieke van de Ven komt naar verwachting in september met een nieuw voorstel aan de Veghelse gemeenteraad.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad