Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuis aan de Burgemeester de Kuijperlaan. © Peter van Erp/BD

Voorlopig geen noodopvang in voormalig ziekenhuis Veghel

VEGHEL - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil voorlopig geen gebruik maken van de noodopvang in het voormalige ziekenhuiscomplex aan de Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel. Dat bericht heeft de gemeente dinsdag ontvangen.

Wethouder Jan Goijaarts stelt verrast te zijn door de mededeling. De gemeente Veghel wilde op de locatie een noodopvang realiseren voor maximaal 300 vluchtelingen. Goijaarts: ,,Wij betreuren het dat de inspanningen van onze bewoners voorlopig tot niets zullen leiden.”

De inloopavond die de gemeente had gepland voor woensdagavond gaat gewoon door. Tijdens deze avond krijgen omwonenden de mogelijkheid om vragen te stellen aan het COA over de ontwikkelingen rondom de noodopvang.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    Vluchten voor aardbeving? Wethouder Meierijstad blijft waar hij is: 'We zijn op vakantie'

    VEGHEL – Een dodelijke aardbeving op een vakantiebestemming is voldoende reden om een reis af te breken of te annuleren, vindt een voorlopige meerderheid van de lezers van het Brabants Dagblad. Jan Goijaarts, wethouder bij gemeente Meierijstad, maakte de zware aardbeving op Kos van dichtbij mee, maar denkt er niet aan om het eerste vliegtuig terug te pakken. ,,We zijn op vakantie en het is nu rustig, dus we blijven.”

Meierijstad