Volledig scherm
Plastic afval gehangen aan palen in Veghel. © Harry van Rooijen

Wat moet Veghel doen tegen plastic afval? (oproep)

VEGHEL - Zakken met plastic afval worden in Veghel vaak al ver voor de ophaaldatum aan palen gehangen. Ze ontsieren het straatbeeld en zijn daarom veel Veghelaren een doorn in het oog.

Een boete van 90 euro voor wie wordt betrapt, is het antwoord van de gemeente. Maar de effectiviteit van die oplossing wordt op de site van het BD en op Facebook massaal in twijfel getrokken.

Zo wordt er gevraagd om ondergrondse containers voor plastic afval, bijvoorbeeld naast de glasbak. Of er zou een aparte kliko moeten komen voor het plastic. Anderen stellen voor om het plastic maar helemaal niet meer te scheiden. Wanneer je het gewoon in de container gooit, krijg je in elk geval geen boete. Wat is volgens u de beste oplossing tegen de overlast van plastic afval in Veghel?

Laat het weten per oproep@bd.nl.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad