Volledig scherm
De noodzaak voor de verdubbeling van de N279 tussen Veghel en Asten wordt in twijfel getrokken.foto Van Assendelft Fotografie

Werkgevers zien niets in smalle N279 en pleiten opnieuw voor brede variant

VEGHEL - De Brabants Zeeuwse Werkgeversorganisatie (BZW) roept het provinciebestuur van Noord-Brabant op om de plannen voor de N279 tussen Veghel en Asten niet te beperken tot een weg met een enkele rijbaan in elke richting.

De werkgevers willen dat bij de uitwerking ook de variant van 2 keer 2 rijstroken wordt meegenomen. 'Dit om geen kostbare tijd te verliezen indien zou blijken dat de 2x1 baans variant geen toereikende oplossing is', zo schrijft de BZW in een inspraakreactie aan Gedeputeerde Staten.

Verbreding
De werkgevers in Veghel pleitten eerder al voor een verbreding van de provinciale weg richting Helmond en de A67. Het huidige provinciebestuur heeft echter een voorkeur voor de huidige breedte, met enkele aanpassingen. Zo wordt nog wel steeds ingezet op een omleiding van de weg bij Veghel langs Zijtaart.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad