Volledig scherm
Een brandweerman bij de uitgebrande bestelbus naast het tuincentrum © Marco van den Broek/Marco Fotografie

Winkel Van Schie in Veghel weer open na brand

VEGHEL - VOF Cor van Schie Bloemen & Planten aan de Udenseweg in Veghel kan achteraf nog van geluk spreken. De autobrand van vrijdagochtend had ernstig kunnen uitpakken voor het bedrijf.

Een fietsende passant merkte donderdagnacht rond 00.30 uur de beginnende brand op bij de glazen overkapping van het bedrijf. De fietser belde direct 112 en daardoor was de brandweer binnen afzienbare tijd op de plek van het onheil. Toen stond de kleine bestelauto al in lichterlaaie en hadden de vlammen ook al de grote bestelbus te pakken. De brandweer wist te voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden. De winkel is vrijdag gewoon weer open gegaan.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad