Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Zestig uur taakstraf voor vechtende barman in Veghel

DEN BOSCH/VEGHEL - Een 21-jarige inwoner van Berlicum kreeg vrijdagmiddag van de politierechter in Den Bosch een taakstraf van zestig uur opgelegd. De man was als barman in Veghel in de nacht van 23 januari betrokken bij een vechtpartij buiten het café waar hij werkte.

Een van de klanten wilde zijn consumptie niet betalen. De barman vroeg hem mee naar buiten te gaan. Daar werd de klant door enkele anderen opgewacht, geschopt en geslagen. Toen de man al op de grond lag, besloot de barman de vechtende mannen te helpen. Ook hij gaf het slachtoffer enkele klappen.

Dat slachtoffer vroeg een schadevergoeding van 1.468 euro plus 1.000 euro immateriële kosten. Dat laatste vond de officier van justitie te veel. Ze maakte er vijfhonderd van. De rechter deed daar nog eens tweehonderd euro vanaf.

  1. Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    Diaken Hans van Bemmel neemt afscheid van parochie Veghel: 'Dit is een mooi ambt'

    MEGEN - Hij praat niet alleen graag over het geloof. Zeker ook over voetbal, de Megense franciscaan Hans van Bemmel. Als geboren Rotterdammer, werkzaam als diaken in de Veghelse Franciscusparochie, is hij trots dat Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen is geworden. ,,Om de kampioenswedstrijd te zien ben ik een dag eerder van een verblijf in Rome teruggekomen. Heb de wedstrijd in mijn Rotterdamse stamkroeg op groot scherm gezien, prachtig." 

Meierijstad