Marc Jacobs was directeur van Bibliotheek De Meierij.
Volledig scherm
Marc Jacobs was directeur van Bibliotheek De Meierij.

Bibliotheek De Meierij en directeur Marc Jacobs uit elkaar

VUGHT - Vanwege onoverbrugbare verschillen van inzicht over diverse belangrijke onderwerpen hebben de Raad van Toezicht van Bibliotheek De Meierij en de bestuurder/directeur Marc Jacobs besloten afscheid van elkaar te nemen.

Dat liet voorzitter Ad Simons donderdag weten. De Raad van Toezicht gaat met spoed op zoek naar een interim-bestuurder. Het belangrijkste verschil van inzicht gaat volgens Simons over hoe het in Vught is gelopen met betrekking tot de verhuizing naar het DePetrus (Petruskerk). Het nieuwe sociaal, culturele hart van Vught.

Tot twee keer toe weigerde de bieb onder leiding van Jacobs, toen nog gesteund door de Raad van Toezicht, vanwege financiële onzekerheden te verhuizen van de Dorpsstraat naar de monumentale kerk.

Lees vrijdag 5 februari in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, een achtergrondverhaal over het vertrek van Marc Jacobs.

  1. Vught krijgt observatieruimte ‘verwarde personen’

    Vught krijgt ob­ser­va­tie­ruim­te ‘verwarde personen’

    Een observatieruimte in plaats van een politiecel. Volgens burgemeester Pommer van Sint Michielsgestel een veel betere oplossing voor verwarde personen die met de politie in aanraking komen. ,,We moeten stoppen met het oppakken van zieke mensen en ze zonder behandelplan weer op straat zetten. Het is inhumaan en lost niets op”, aldus de burgemeester die samen met Marie-Louise van der Kruis (Reinier van Arkel) een project leidt om verwarde mensen beter te helpen.

Den Bosch e.o.