Volledig scherm
Simone Verbeek (rechts) begeleid deelnemers bij Optimisd. © Marc Bolsius / BD

Hardlopen richting baan werkt in Brabant

SCHIJNDEL/VEGHEL/VUGHT - Rennen helpt werklozen bij het vinden van baan. Simone Verbeek uit Vught maakt er haar werk van. ,,Hardlopen heeft een ‘ongelooflijk’ goed effect op werklozen bij het zoeken naar een nieuwe baan", zegt Toon Kerkhof.

De teamleider bij Optimisd (Intergemeentelijke Sociale Dienst) voor de gemeenten Schijndel, Veghel, Sint-Michielsgestel, Boekel en Bernheze is razend enthousiast over het hardloopproject dat in september aan de derde editie begint. „Het is echt ongelooflijk wat die mensen allemaal bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat als je mensen in beweging zet, dit een wezenlijke bijdrage levert aan het actief worden in de toekomst.”

Project
De deelnemers bij Optimisd worden begeleid door Simone Verbeek uit Vught. Zij heeft zo veel plezier in het hardlopen met werklozen, dat zij het als zelfstandig ondernemer gaat oppikken. De gemeente Gilze en Rijen was in 2012 de eerste gemeente die begon met een soortgelijk hardloopproject voor bijstandsgerechtigden. Ook daar sloeg het aan.

Lees een reportage over het hardloopproject in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van zaterdag 23 juli 2016.

Den Bosch e.o.