Volledig scherm
© Thinkstock

Heusden houdt vast aan advertentie in huis-aan-huisblad

BDVLIJMEN - Heusden blijft álle gemeentelijke informatie publiceren op de wekelijkse pagina('s) Nu & Morgen in de Heusdense Courant. Dus ook de officiële bekendmakingen.

Burgemeester en wethouders wilden met name die laatste informatie op niet al te lange termijn alleen nog digitaal publiceren, maar daar heeft de gemeenteraad een stokje voor gestoken.

De politiek wil een veel geleidelijker overgang naar een digitale informatievoorziening via websites, Facebook enzovoorts. Een van de redenen is dat uit een enquête is gebleken dat 37 procent van de ondervraagden de informatie het liefst nog gewoon via de papieren krant leest. Unaniem besloot de gemeenteraad de informatievoorziening via de papieren krant 'voor onbepaalde tijd' overeind te houden. Daarnaast worden de officiële bekendmakingen gepubliceerd via overheid.nl. Dat besluit leidt wel tot iets hogere kosten, maar dat neemt de politiek op de koop toe.

Het college heeft aangekondigd te gaan praten met onder anderen vertegenwoordigers van ouderenorganisaties, om te kijken wat de beste manier van communiceren is.

  1. Gedenkavond en fototentoonstelling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    Gedenkavond en fo­to­ten­toon­stel­ling in Maaslanden in Nieuwkuijk

    NIEUWKUIJK - Onder het motto '30 jaar gedenken met elkaar' kan op donderdagavond 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur in crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden in Nieuwkuijk een overleden dierbare worden herdacht door een kaarsje te branden. Kinderen kunnen een ster plaatsen aan een 'sterrenhemel'. Vanwege het dertigjarig bestaan, dat wordt aangekleed met een hapje en een drankje, zijn die avond ook 22 foto's te bezichtigen. Ook wordt er een film vertoond hoe een uitvaart destijds, in de beginjaren, verliep. Het is weliswaar officieel geen open dag, maar de ruimtes van het crematorium zijn vrij te bezichtigen.

Waalwijk, Heusden e.o.