Volledig scherm
© ANP

Afslag 38 bij Waalwijk dinsdag pas weer open

WAALWIJK - Afslag 38 van de Maasroute richting bedrijventerreinen en Waalwijk-Centrum gaat dinsdag pas open. De afslag en het aansluitende kruispunt zouden eigenlijk vrijdag aan het eind van de middag al in gebruik genomen worden na een ingrijpende reconstructie.

Volgens de gemeente Waalwijk heeft de aannemer alles op alles gezet om dat voor elkaar te krijgen. Dat lukte niet. Het asfalteren van de fietspaden heeft vertraging opgelopen. Daardoor kunnen speciale lussen, die registreren of er fietsers staan te wachten bij het verkeerslicht, pas maandag in het asfalt worden aangebracht. Pas als die detectielussen er liggen, kunnen de wegwerkers testen of de verkeerslichten het goed doen.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.