Volledig scherm
© Joris Buijs/Beeld Werkt

'Aftrap' voor nieuwbouw Rabobank in Waalwijk

WAALWIJK - Het is een flinke operatie. Begin volgend jaar moet de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank De Langstraat klaar zijn. Donderdag is de symbolische eerste paal van het toekomstige gebouw geslagen. Deze mijlpaal trok de nodige aandacht.

De nieuwbouw verrijst naast het gemeentehuis van Waalwijk, direct langs de A59 aan de Taxandriaweg. De klus is gegund aan het Waalwijkse bouwbedrijf Kleijngeld. Ondanks de bouw van het nieuwe hoofdkantoor levert de Rabobank in de Langstraat flink wat kantoormeters in. Het bedrijf heeft de laatste tijd namelijk verschillende bijkantoren in de regio gesloten. Alleen de dorpen Drunen en Kaatsheuvel houden een bijkantoor.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.