Emiel Kuipers
Volledig scherm
Emiel Kuipers © Joris Buijs/BeeldWerkt

De Langstraat heeft meer potentie voor toeristen

WAALWIJK - Een week lang trekt hij door De Langstraat en slaapt hij in hotels en bed & breakfasts. Maar vooral praat hij. Heel veel en met iedereen. Maandag bijvoorbeeld bij bed & breakfast De Giechelaar in Loon op Zand. Kwartiermaker Emiel Kuijpers is door de gemeenten Dongen, Waalwijk, Loon op Zand en Heusden aangetrokken om het toerisme een impuls te geven. Want, zo weet hij zeker, het gebied heeft veel meer potentie dan dat er nu uit wordt gehaald.

Hoe hij dat weet? „Dat hoorde ik bijvoorbeeld net al, van de eigenaar van B&B De Giechelaar. Die zitten maar 35 procent van de tijd vol, terwijl er nu toch 4,7 miljoen bezoekers jaarlijks naar De Efteling een paar kilometer verderop komen. De vraag is waarom zo weinig bezoekers blijven hangen.”

Volgens hem kennen de meeste inwoners van Brabant De Langstraat wel. "Maar kom je in de rest van Nederland, blijkt dat de regio totaal onbekend is."

Lees het volledige interview in het Brabants Dagblad van 5 juli

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.