Volledig scherm
© RGB Stock

Glaswond verraadt verdachte overval pomp in Sprang-Capelle

BREDA/DEN BOSCH/SPRANG-CAPELLE – Een 40-jarige Bosschenaar heeft vrijdag vijftien maanden celstraf tegen zich horen eisen. Hij zou in juli de voordeur van een benzinepomp in Sprang-Capelle hebben geforceerd en sigaretten hebben gestolen.

Bij de inbraak in de nacht van 20 op 21 juli reden twee verdachten met een motorfiets in op de voordeur van de benzinepomp, waarna ze naar binnengingen en sigaretten buitmaakten. Een dag later werd de Bosschenaar aangehouden bij zijn moeders woning in Sprang-Capelle.

Voldoende bewijs
De man ontkende vrijdag elke betrokkenheid. Maar volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs dat de man de dader is. Een ooggetuige meldde namelijk dat een van de verdachten een korte broek droeg en dat valt te rijmen met de glasverwondingen aan de benen van de Bosschenaar.

Straf
De aanklager eiste daarom vijftien maanden cel, plus twee maanden extra omdat hij nog voorwaardelijke straffen had openstaan. De man heeft ook al twee maanden in voorarrest gezeten en dat is volgens zijn advocaat wel voldoende. Hij pleit bovendien voor vrijspraak.

Uitspraak over twee weken.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.