Volledig scherm
© ANP

Huizen in Waalwijk na sloop oud politiebureau

WAALWIJK - Op de plek van het voormalige politiekantoor aan de Taxandriaweg in Waalwijk, komen 27 stadswoningen. De verkoop start rond september van dit jaar. Projectontwikkelaar Taxandriadijk wil in maart 2017 met de sloop van het pand en de bouw van de huizen beginnen. Het project moet in het najaar zijn afgerond.

Daarmee is eindelijk een nieuwe bestemming voor het politiekantoor gevonden. De politie vertrok in 2009 uit het pand toen de nieuwbouw in Sprang-Capelle in gebruik werd genomen. Sindsdien heeft het dienstgedaan als cursuscentrum. Wel lanceerde projectontwikkelaar Sabes BV, van dezelfde eigenaar John Sars, in 2011 nog een plan om appartementen in het complex te maken. Sabes BV wilde het pand voor 1,6 miljoen euro kopen. De bouwcrisis gooide roet in het eten. Het ontwerp werd niet gerealiseerd en nieuwe plannen werden niet gemaakt.

Tot nu dan. "De prijs is een stuk omlaag gegaan waardoor het interessanter is geworden", zegt Sars die het pand en de grond nu kan kopen voor 950.000 euro. Vanwege nieuwe regelgeving voor bouw, is het pand nu minder geschikt voor appartementen. Een nieuw ontwerp werd gemaakt.
Lees meer over het bouwplan aan de Taxandriaweg in het Brabants Dagblad van donderdag, editie De Langstraat

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.