Volledig scherm
© Erna Lammers

Inwoners Waspik maken misbruik van papiercontainer bij kerk voor eigen afval

WASPIK - Hout, kleding, frituurpannen, luiers, stofzuigers, verf, matrassen, oliefilters, glas, plastic flessen, groenten, aardappelen en fruit. Dat vinden de vrijwilligers van de Hervormde Gemeente in Waspik regelmatig in hun papiercontainer. De kerk heeft in grote mate te maken met afval dat in en naast hun container wordt gedumpt.

De vrijwilligers halen iedere laatste zaterdag van de maand oud papier op in Waspik. De actie vormt al jaren een belangrijke inkomstenbron voor de kerk.

,,Het is een groot probleem”, vertelt Jan Besseling namens het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente Waspik. ,,We moeten met onze vrijwilligers alles sorteren en het afval tegen kosten separaat afvoeren. Als we dit niet doen dan zal de papierverwerker de inhoud van de container weigeren en lopen wij belangrijke inkomsten mis.”

Papier
,,We zetten de container neer als service aan de inwoners van Waspik zodat iedereen op het door zijn of haar gewenste moment het papier en karton kwijt kan."

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.