In de voormalige tennishal is het nu nog donker en staat het vol met staal. De hal wordt omgetoverd tot een trampolinepark.
Volledig scherm
In de voormalige tennishal is het nu nog donker en staat het vol met staal. De hal wordt omgetoverd tot een trampolinepark. © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Jump XL opent de deuren in Waalwijk; 2.300 vierkante meter springplezier

WAALWIJK – Het grootste trampolinepark van Nederland opent op zondag 12 juni in Waalwijk: Jump XL. 120 springers kunnen zich er tegelijkertijd uitleven. En nee, het is niet alleen voor kinderen. Juist niet.

De tennishal van Racket Sport Waalwijk aan de Backlaan maakt plaats voor Jump XL, een trampolinepark van 2.300 vierkante meter groot. De hal is gestript, de muren en het plafond zijn zwartgeverfd. “We willen een beetje een donkere, spannende omgeving creëren”, zegt bedrijfsleider Erik van der Horst.

In de hal komen verschillende jumparena’s. Geschikt voor zowel ervaren als onervaren springers. Velden met gewone trampolines, maar ook gebieden waar stunters tegen de muren kunnen lopen. Naast de springhal, komt er ook een flink horecagedeelte en er worden douches gebouwd.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.