Volledig scherm
100817 Kees Noorloos stopt ermee als fietshandelaar © beeldwerkt/ricardo smit

Kees van Noorloos heeft wielerspeciaalzaak verkocht

WAALWIJK - Kees Noorloos (71) heeft zijn wielerspeciaalzaak in Waalwijk verkocht aan André van Gessel uit Herpt. Zaterdag was zijn laatste werkdag als werkgever.

De Waalwijker begon 28 jaar geleden in een gunstige tijd.,,Het wielrennen op de weg was populair, ingegeven door de successen van de Nederlanders in de Tour de France. Mensen wilden ook meer gaan bewegen. En het mountainbiken kwam op. Daar heb ik volop op meegelift."

Drie jaar geleden nam Noorloos zich voor om middels de stille verkoop afscheid te nemen van de zaak. ,,Gezien mijn leeftijd vond ik het mooi geweest. En het ging me steeds meer tegenstaan dat internet de boel kapot maakt voor de fietsenwinkel. Tenminste, wat de verkoop betreft. Met die prijzen stelen ze het brood uit de mond van de fietsenzaken. Die gaan naar de Filistijnen, tenzij je inzet op service, onderhoud en reparaties. Op dat vlak laten die webshops het volledig afweten."

Helemaal van het toneel verdwijnen gebeurt niet in Fietsspeciaalzaak Maddex, de naam die Van Gesel eraan zal geven. "Ik blijf nog een maand of drie volledig meehelpen, daarna bouw ik het af. Maar ik ben dus geen baas meer. De kassalade 's morgens erin schuiven en 's avonds eruit halen doet Andre voortaan."

Waalwijk, Heusden e.o.

poll

Gratis parkeren is geen oplossing voor het revitaliseren van het Waalwijkse winkelhart

  • Eens (37%)
  • Oneens (63%)
527 stemmen