Volledig scherm

Kledingcontainers Leger des Heils maken in Waalwijk geen kans; Baanbrekers houdt alleenrecht

WAALWIJK - Baanbrekers is echt de enige die in de gemeente Waalwijk kledingcontainers mag plaatsen. Andere organisaties, zoals het Leger des Heils en Dorcas, mogen dat niet. Dat schrijven burgemeester en wethouders in de beantwoording van vragen van de SGP.

In de afgelopen maanden moesten op last van de gemeenten negen kledingcontainers worden verwijderd, onder meer van het Leger des Heils. Dit omdat Waalwijk een nieuwe werkwijze heeft. Sinds vorig jaar mag uitsluitend Baanbrekers kleding ophalen om die via kringloopwinkel Twiddus weer te verkopen. Zo kunnen extra mensen aan het werk worden geholpen, is de gedachte. Deze werkwijze, waarvoor ook Heusden en Loon op Zand meedoen, levert Baanbrekers naar schatting 100.000 euro extra op.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.