Volledig scherm
© ED

Miljoenen voor betere fietspaden in regio Waalwijk

WAALWIJK - De regio Hart van Brabant krijgt volgend jaar 2,7 miljoen euro verkeerssubsidie van de provincie. Vooral fietsers profiteren daarvan. In De Langstraat worden vooral in de gemeente Waalwijk fietspaden aangepakt.

In de planning zitten onder meer betere fietsvoorzieningen op de Altenaweg, Reigerbosweg, Tuinstraat, Hoogeindse Rondweg in Waalwijk, de Zuidhollandsedijk in Sprang-Capelle en ‘t Vaartje in Waspik. Daarnaast worden de oversteekplaatsen in de Kerkstraat en de Nieuwe Vaart in Sprang-Capelle verbeterd en stelt de provincie geld beschikbaar voor uitbreiding van de fietsenstalling bij het busstation aan het Vredesplein in Waalwijk.

Naast de subsidiëring van de infrastructurele projecten, investeert de regio ook in veiligheidsprogramma’s op basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs. Ook komt er een project ‘Clean in het verkeer’. Dat project gaat over de gevolgen van het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.