Omstanders hebben emmers met water over de paarden gegooid.
Volledig scherm
Omstanders hebben emmers met water over de paarden gegooid. © FPMB / Marvin Doreleijers

Oververhitte paarden uit trailer gered in Waalwijk

* UPDATE 13.25 uur * WAALWIJK – Twee paarden die vrijdag in de brandende zon in een trailer stonden, zijn in Waalwijk gered door omstanders.

De paarden stonden in een trailer aan De Genestetstraat in Waalwijk. Omstanders hoorden de beesten tekeer gaan en belden de politie. Toen agenten arriveerden, zagen zij dat de paardentrailer maar een klein stukje open stond. De omstanders die de politie waarschuwden, zijn daarom meteen emmers water gaan halen om die over de dieren heen te gooien toen de klep open werd gemaakt.

De agenten zijn ondertussen op zoek gegaan naar de bestuurder van de paardentrailer. Hij was in de kerk om de dienst van de overleden eigenaar (van de paarden) bij te wonen. De eigenaar zou gewild hebben dat de paarden aanwezig waren bij de dienst. Desondanks kan de bestuurder volgens de politie een bekeuring verwachten.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.