Volledig scherm
© Marcel Donks/BD

Rustig maar gezellig 11-11-bal in Waspik

WASPIK - Het 11-11-bal dat Stichting Jeugdcarnaval Waspik sinds vijf jaar in Den Bolder organiseert, zal geen vijfhonderd man trekken. Maar met de ruim honderd bezoekers die ieder jaar wel komen, is het erg gezellig. Een rustige, maar gezellige start van het carnavalsseizoen in Maoneblusserslaand.

Door Marcel Donks

De vraag om een 11-11-bal was er al langer. Dus besloot Stichting Jeugdcarnaval Waspik vijf jaar geleden zo’n feest te organiseren. ,,We zien dat het ieder jaar zo’n beetje dezelfde club is die naar ons 11-11-bal komt”, vertelt voorzitter Marc Wels van de stichting. ,,Prima: het is gewoon een gezellig carnavalfeestje in november. Klein van opzet, maar juist daardoor zit de sfeer er vaak meteen goed in.”

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid tot het zelf zingen van liedjes met de karaoke. Een mogelijkheid waarvan gretig gebruik werd gemaakt door de bezoekers, vaak tot grote vreugde van de overige bezoekers. Om 11 over 11 werd het Maoneblussersclubke van ’t Jaor bekend gemaakt: die eer is een heel seizoen voor de Daauwelers.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.