Volledig scherm

SLEM opent winkel annex atelier in Waalwijk: Lokaal Blauw

WAALWIJK - SLEM, het innovatie- en opleidingscentrum voor de schoenen- en lederbranche in Waalwijk opent vrijdag 25 november in Waalwijk een winkel annex atelier: Lokaal Blauw.

De winkel in het voormalige VVV-kantoor aan de Grotestraat 245, direct naast SLEM, moet een ontmoetingsplaats worden voor makers en geïnteresseerden in schoenen en leder. In de winkel, waar ook producten van lokale makers worden verkocht, wil SLEM laten zien wat er allemaal in het opleidingscentrum gebeurt. „Wat we doen, wat we maken en wat innovatie is”, zegt zakelijk directeur Thijs Torreman. In Lokaal Blauw zijn daarom ook delen van productieprocessen te zien. Traditionele ambachten, maar ook nieuwe technieken zoals 3D printen.

Het is de bedoeling dat Lokaal Blauw een aanjager is voor meer winkels en projecten in het centrum rondom het thema schoenen en leer. Waalwijk wil zijn centrum op deze manier onderscheiden van andere winkelgebieden om zo weer meer bezoekers trekken.

De winkel opent 25 november om 16.00 uur.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.