25 teams deden mee aan het toernooi.
Volledig scherm
25 teams deden mee aan het toernooi. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Speciaal toernooi voor voetballers met een beperking bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - In het RKC-stadion in Waalwijk en de velden daaromheen wordt zondag voor het eerst het Rabobank G-RKC voetbaltoernooi gehouden voor mensen met een beperking. Van de 25 deelnemende teams komt er een enkele uit de regio. 300 voetballers doen mee vandaag.

Het toernooi is georganiseerd door stichting Samen RKC, RKC Waalwijk en hoofdsponsor de Rabobank. Ook de provincie Noord-Brabant, het Fonds Gehandicaptensport en de KNVB verleenden hun medewerking.

Volgens Sander van den Anker, van stichting Samen RKC, is er in de gemeente Waalwijk geen enkele club die een G-afdeling, ofwel een speciaal voetbalteam voor gehandicapten, heeft. Toch zijn er wel clubs uit regio De Langstraat aanwezig vandaag. RKDVC uit Drunen en VV Haarsteeg hebben elk wel een eigen G-team. Van den Anker: "De KNVB vertelde me vandaag dat we met dit toernooi bijna de grootste van Nederland zijn."

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.