Volledig scherm
© Kees Klijn

Veel ouderen genieten van tentoonstelling over Halve Zolenlijn

WAALWIJK - Voor de tentoonstelling in het Huis van Waalwijk over het Halve Zolenlijntje heeft heemkundevereniging ’t Goede Spoor een belangrijke rol gespeeld.

,,Drie mensen hebben dat in ruim twee maanden geregeld om een volledig vertrek in te richten”, weet Anton van Tuijl, secretaris van Stichting Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen Waalwijk. ,,Een ongelooflijke prestatie.” De stichting had zelf al behoorlijk wat materiaal, maar wilde de expositie breder trekken. Daarom werden de heemkundeverenigingen gevraagd. Sprang-Capelle en De Erstelinghe zagen er van af. Van Tuijl: ,,Je moest wel een heel zaal vullen met attributen. En suppoosten ter beschikking stellen. Ze vonden het verstandiger om niet mee te doen.” Een gemis is het niet meteen, want ’t Goede Spoor heeft werk geleverd voor drie.

Het Huis van Waalwijk verdient veel belangstelling. ,,Die krijgen we ook”, zegt Van Tuijl, die zelf ook een jaar in de weer is geweest om de tentoonstelling te regelen. ,,Vooral van oudere mensen. Die hebben de tijd van de treinen over het spoor nog meegemaakt.” Een stukje nostalgie, die vanaf 1972 wortel kon schieten: dat jaar werd de spoorlijn opgeheven.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.