Zwembad Olymoia is de thuishaven van De Dobbertjes
Volledig scherm
Zwembad Olymoia is de thuishaven van De Dobbertjes

Waalwijk zoekt geld voor De Dobbertjes

WAALWIJK - De Waalwijkse wethouder Hans Brekelmans (Lokaal Belang) gaat op zoek naar fondsen voor De Dobbertjes, zwemclub voor verstandelijk beperkten. Dat zegde Brekelmans donderdag de gemeenteraad toe.

De Dobbertjes, thuis in zwembad Olympia, verkeren in geldnood. Brekelmans gaf expliciet aan geen verwachtingen te willen wekken, maar er is hem wel veel aan gelegen de club eerst eens overeind te houden. „Daarna kunnen we kijken wat het echte probleem is.”

De meeste leden van De Dobbertjes komen uit Waalwijk, maar ook de gemeentebesturen van Heusden, Aalburg, Werkendam, Loon op Zand, Haaren, Drimmelen en Geertruidenberg heeft de club om financiële steun gevraagd.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.