Volledig scherm

Waalwijker Guus van Bladel overleden

WAALWIJK - Waalwijker Guus van Bladel is overleden in de Maleisische stad Malakka. Van Bladel woonde in de jaren zeventig vijf jaar lang samen met schrijver Gerard Reve in Weert.

Van Bladel was 85 jaar oud. Hij staat bekend als degene die bijstand verleende aan Johannes van Damme, een Nederlands zakenman die in 1994 ter dood werd veroordeeld vanwege drugssmokkel in Singapore.

Hij stond naast Johannes van Damme, ook Maria Krol bij, die daar vastzat voor drugssmokkel. Zij werd in 1993 vrijgesproken. Zowel tijdens haar zaak als die van Van Damme hield Van Bladel dagboeken bij, die later werden uitgegeven.

Van Bladel werkte tot 2011 als vrijwilliger voor Reclassering Nederland. In die hoedanigheid bezocht hij Nederlanders in gevangenissen in Singapore, Maleisië, Indonesië en Thailand.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.