De aanleg van de LED-verlichting.
Volledig scherm
De aanleg van de LED-verlichting. © Gemeente Waalwijk

Waalwijkse primeur met LED-verlichting voor Waspiks fietspad

WAALWIJK - Vanaf woensdag alleen nog middenop het fietspad De Vest in Waspik, maar wellicht krijgen andere fietspaden in de gemeente Waalwijk later ook ingebouwde LED-verlichting.

Woensdag werd de LED-verlichting aangebracht in de middenas van dit fietspad in Waspik, als proefproject voor de hele gemeente Waalwijk. Het fietspad ligt net ten noorden van Waspik-Boven, tussen de Schotse Hooglanderstraat en het Halve Zolenpad. Door de samenvoeging van de basisscholen in Waspik wordt dit volgens de gemeente Waalwijk een belangrijke fietsroute voor schoolgaand verkeer.

In plaats van lantaarnpalen
Om het dieren- en plantenleven niet te veel te verstoren, is gekozen voor LED-verlichting in het fietspad in plaats van lantaarnpalen. Deze verlichting is ook minder belastend voor het milieu, aangezien de accu's van de lampen overdag worden opgeladen door middel van zonne-energie. Zodra het donker gaat de verlichting in het pad aan totdat het de volgende dag licht wordt.

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.