Volledig scherm
© Thinkstock

Weinig animo voor studietoelage Langstraat

WAALWIJK - Slechts twee mensen in de drie gemeenten van De Langstraat maken gebruik van de extra studietoelage voor mensen met een beperking. Dat laat de sociale werkvoorziening Baanbrekers weten. Twee jaar geleden gingen de gemeenten de gemeenten er op basis van cijfers van uitkeringsinstantie UWV nog vanuit dat er vijftien personen gebruik van zouden maken.

In de praktijk ligt dat dus anders. De twee die er wél gebruik van maken, komen uit Waalwijk en Loon op Zand. In Heusden gebruikt niemand de toelage. Het bedrag bedraagt 100 euro per maand en is bedoeld voor studenten die vanwege hun beperking geen bijbaan kunnen hebben.

Voorlichting
Onlangs stelde de Waalwijkse partij Lijst IJpelaar hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders in Waalwijk. Toen antwoordde het college dat er voldoende is ingezet op voorlichting voor deze regeling. Zo is er ook een brochure over armoedevoorzieningen huis aan huis verspreid. Baanbrekers zelf denkt daar anders over. „Er is te weinig bekendheid voor deze regeling”, zegt een woordvoerder. „Daarom vragen weinig mensen hem aan.”

  1. Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    Waalwijkers willen camera's tegen viezigheid: 'Het lijkt soms een vuilnisbelt'

    WAALWIJK - Een puinhoop, een vuilnisbelt zelfs. Het Savornin Lohmanpark en de Goeman Borgesiusstraat bij het Laageinde in Waalwijk verdienen volgens twee buurtbewoners bepaald geen schoonheidsprijs. Ze menen zelfs dat de gemeente onmiddellijk moet ingrijpen. Deels krijgen ze hun zin: burgemeester Nol Kleijngeld gaat polsen bij het Openbaar Ministerie of er camera’s opgehangen kunnen worden. Maar beloven kan hij niks.

Waalwijk, Heusden e.o.