Volledig scherm
Sporthal De Jager in Giessen. © Teus van Tilborg

Exploitatie sporthal De Jager in Giessen houdt politiek bezig

WOUDRICHEM - De exploitatie van sporthal De Jager in Giessen is een gevoelige kwestie en blijft de politiek in Woudrichem flink bezighouden. Hoewel het, om met de woorden van Robert van Dijk (VVD) te spreken, geen hoofdpijndossier mag worden, lijkt het er erop dat de kwestie dit toch al is.

Gemeente en de Merel Event Group, tot voor enkele dagen de exploitant, liggen met elkaar in de clinch.

Aanvullende eisen
De exploitant gaf vorig jaar aan niet aan de contractuele verplichtingen te kunnen voldoen. Om de exploitatie rond te krijgen was een gemeentelijke subsidie nodig. Volgens het college van B en W was dit niet mogelijk. Ook stelde de exploitant aanvullende eisen waaraan evenmin kon worden voldaan. Voor de exploitant was dit aanleiding de deuren te sluiten, wat vervolgens uitgelegd werd als het met onmiddellijke ingang beëindigen van de overeenkomt.

Tijdelijke beheerder
Inmiddels is, zo vertelde wethouder Renze Bergsma(CDA) in de opiniërende raad van dinsdagavond, in Sportfondsen een tijdelijke beheerder gevonden. Bergsma kondigde een raadsvoorstel aan waarin ingegaan wordt op de toekomstige exploitatie van het complex en waarin ook de gevolgen van de beëindiging van de overeenkomst aangegeven worden. Wanneer het voorstel komt, kon hij nog niet zeggen.

Waalwijk, Heusden e.o.